mandag 24. september 2012

Mmmmmm.....

Indrefilet av svin med fløtegratinerte poteter, hjemmelaget pesto, champignon og brokkoli.

Min kjære har alltid vært flink til å lage gode matretter. Den viktigste grunnen til at han er blitt så god til dette, er at han trives med å lage mat og ikke minst å prøve ut nye retter.I helgen laget han denne retten til oss. Det smakte helt fantastisk!! Kan anbefales på det varmeste:
 
Oppskrift:
 
Ingredienser:
Indrefilet av svin
Salt
pepper
hvitløk
8 poteter
hvitløkssalt
ca 4 dl fløte
revet ost
1 bunt frisk basillikum
2-3 ss pinjekjerner
olivenolje
revet parmesan
brokkoli
champignon
 
Fremgangsmåte:
1. Legg indrefileten på et skjærebrett. Gni den inn med salt, pepper og en stk oppskjært hvitløksfedd. Legg den i en ildfast form og la den stå i romtemperatur i 1-2 timer.
2. Skrell poteter og skjær dem opp i skiver. Legg poteter, pepper, hvitløkssalt og oppskjært hvitløksfedd lagvis i en ildfast form. Hell fløte over.
3. Sett steketermometer i indrefileten. Settes i ovnen på 200 grader, sammen med de fløtegratinerte potetene. Indrefileten skal få en kjernetemperatur på 62 grader. De fløtegratinerte potetene kan stå i 40 minutter. Legg revet ost på de fløtegratinerte potetene 10 min før de er ferdige.
3. Lag pestoen mens det andre står i ovnen. Bland sammen basillikum,  hvitløksfedd og pinjekjerner i en blender. Tilsett olivenolje underveis. Rør inn revet parmesan. Smak deg frem til hvor mye du vil bruke av hver ingrediens.
4. Kok brokkoli i lettsaltet vann.
5. Surr champignon i stekepanne.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar