onsdag 31. oktober 2012

Dagens middag: Sheperds pie

Middag som er kjapp og enkel å lage er populære her i huset. I dag har jeg laget en variant av sheperds pie som alltid blir en stor suksess både hos store og små. Sheperds pie er en tradisjonell engelsk rett. Den skal egentlig inneholde lammekjøtt, men kjøttdeig eller karbonadedeig fungerer helt fint.

Fremgangsmåte:

Først lager du potetstappe, hjemmelaget eller en ferdigpose. Jeg pleier å bruke 2 ps potetstappe.

Brun karbonadedeig og tilsett oppskjært løk. Tilsett 2 ss worchester saus. La det surre i noen minutter. Hell det over i en ildfast form.

Skjær to skiver opp i små biter. Fres dem på pannen sammen med smør, salt og pepper.


 
 
Brødbitene og deretter potetstappen legges over karbonadedeigen. Vanligvis pleier jeg å drysse revet hvitost over stappen, men det hadde jeg glemt å kjøpe i dag.
 
Stekes midt i ovnen på 200 grader til den blir gyllen på toppen.
 
 
 
Server den gjerne sammen med en frisk salat! Bon appetit! :)
 
 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar