torsdag 1. november 2012

Forut dag i barnehagen

Hvert år arrangerer barnehagen til guttene Forut aksjon i barnehagen. I noen uker skal barna lære om og få litt forståelse av hvordan noen av verdens fattigste barn lever. Hvert år får de møte et barn og bli kjent med hennes hverdag og venner i den landsbyen barnet bor i. Dette skjer gjennom filmer, sang og musikk, leker og andre aktiviteter.

På slutten av prosjektet arrangerer barnehagen en egen Forut dag. Da har de en stor innsamlingsaksjon som skal gi støtte og hjelp til blant annet de barna de har fulgt de siste ukene. Personale i barnehagen lager lapskaus, mens foresatte stiller med kaker og boller. Barna stiller med ting de har laget som selges på forutdagen  Dette er alltid en stor suksess både for de voksne og barna.


I år har storebror laget et maleri, et speil og et eple:Ull-eplet har barna fått være med på å lage helt fra bunnen av. Barnehagen er en gårds og friluftsbarnehage og den består derfor av mange dyr, blant annet sauer. Barna har vært med på klipping av sauen, karring av ullet og tilslutt endt opp med dette ull-eplet.
 
 
 
Lillebror har laget et maleri, malte kongler, fyrstikkeske og malte trekuler som kan brukes som gryteunderlag:
 
 

 
 
 
 
Etter en vellykket ettermiddag i barnehagen med god middag, deilige kaker og boller, var det ikke noe problem å få barna til sengs. Nå skal vi voksne kose oss med repriser av tv-serien 71 grader Nord. Vi har mye å ta igjen etter min kjære sin tur til det store utland :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar