onsdag 23. januar 2013

Syke barn

 

Det er ikke enkelt å vite når man skal gå til lege med de søte små. Man ønsker jo ikke å løpe til lege uten at det er helt nødvendig, men når er det en nødvendighet? I går dro vi på legevakten med lillebror etter 4 dager med 39 i feber, hoste, ingen appetitt og liten interesse for væske. Stakkars gutten var så slapp og sliten. Han ville bare sitte på fanget og kose med mamma eller pappa.
Legen kunne fortelle at han hadde ørebetennelse på begge ørene, lungebetennelse og sår hals. En tapper liten gutt som ikke en eneste gang har beklaget seg over verken ørevondt eller andre "vondter".

Med lettelse gikk vi fra legevakten med apocillin-resept og tenkte at NÅ skal alt bli bedre. Men Den gang ei! Gutten nekter plent å ta medisinen! Vi forstod raskt at her må vi bruke tvang. Metoden ble å holde han fast på fanget mens vi sprutet medisinen inn i munnen hans. Hadde det bare fungert, men det kan vi ikke skryte av... Lillebror skriker og hyler hver gang han ser sprøyten og spytter ut det han klarer av medisinen. Hvordan skal jeg klare å få i han pencilinkuren?? Tror dette skal bli noen lange 7-10 dager med medisintvang tre ganger daglig.

Heldigvis har han mer interesse for å drikke i dag. Og enda et pluss er at han har for en gangs skyld har tålmodighet til å sitte på mamma sitt fang og kose :)

2 kommentarer:

  1. Er neimen ikkje kjekt med sjuke små nei :( Trasig att han ikkje vil ta medisin, håper dere får i han nok fordiom <3 Masse god bedring i hus !
    Klem

    SvarSlett
  2. Stakkars liten, håper formen hans er begynt å bli bedre nå, og at kampen om å få i han medisinen mindre...
    Stor klem til dere alle fire

    SvarSlett